obs1212111Промени в съставите на постоянните комисии на общинския съвет предлага неговият председател Тихол Тихолов. Предложението му ще се гледа от комисията по правно-нормативни въпроси на заседанието й на 17 юли.

Предлаганите промени са в пет комисии и са продиктувани от прекратените предсрочно пълномощия на общинските съветници Васил Василев и Милко Недялков и избирането за общински съветници на Страцимир Петков и Тони Паричев. Малко по-рано на мястото на избраната за депутат Корнелия Маринова в общинския съвет влезе и Пламен Сейзински.

Тони Паричев да бъде избран за член на постоянните комисии по правно-нормативни въпроси и по устройство на територията, комунални дейност и околна среда, а от тях да бъде освободен Милко Недялков, е част от предложението. Член на постоянните комисии по образование, култура, младежта и децата и по общинска собственост да стане Страцимир Петков, а бъде освободен Васил Василев, е друга промяна. В състава на постоянната комисия по икономическа политика и евроинтеграция да влезе  Пламен Сейзински, а оттам и от комисията по правно-нормативни въпроси да бъде освободен Тихол Тихолов предвид избирането му за председател на общинския съвет.

Тихолов предлага още на общинския съвет да определи свой представител за член на областния съвет за развитие на област Ловеч. Досега общинския съвет представляваше Корнелия Маринова, но след избирането й за депутат правомощията й в областния съвет фактически са прекратени. Предложението ще бъде разгледано на заседанията на постоянните комисии по правно-нормативни въпроси и по икономическа политика и евроинтеграция.