obs2112156Проекто-дневният ред на единадесетото редовно заседание  на Общинския съвет в Ловеч, което е насрочено за 28.04.2016 г., четвъртък, съдържа 29 точки. Една от най-важните, под № 9, е  подписването на меморандума за сътрудничество между Община Ловеч и Националната компания „Индустриални зони“ ЕАД.

Заседанието ще започне с три  питания на общински съветници. Страцимир Петков се интересува  от щатните разписания, а Минчо Казанджиев – от действия по възстановяване на средства след решение на ВАС от 16.12.2015 г. и по уведомление за налагане на финансова корекция. Цветослава Димитрова  ще пита за процедурите по почистването на казармения терен.

Сред другите теми са информации за икономическите резултати и финансовото състояние на „Еко“ ЕАД – Ловеч и „Общински пазари – Ловеч“ ЕАД. Ще бъде гледана и процедура по допускане изработване на проект за Общ устройствен план на Община Ловеч.

Ще има и ново обсъждане на две решения №№ 106 и 115, върнати със заповед на Областен управител, както и една поправка на явна фактическа грешка в едно решение.

Началото на сесията в четвъртък е от 10.00 часа в Заседателната зала.