budki11101311Общината очаква над милион лева приходи за 2014 г.

 Програмата за управление и разпореждане с имотите, общинска собственост, през 2014 г. влиза в общинския съвет. Тя ще бъде разгледана преди това от постоянните комисии по общинска собственост, икономическа политика и евроинтеграция, бюджет и финанси, по здравеопазване и социални дейности и по образование, култура, младежта и децата.

Програмата включва прогноза за очакваните приходи и разходи, свързани с придобиването, управлението и разпореждането с имоти, общинска собственост, предвиждане на имотите, които общината има намерение да предложи за предоставяне под наем, за продажба, за внасяне на непарична вноска в капитала на търговски дружества, за учредяване на ограничени вещни права, за публично-частно партньорство, за предоставяне на концесия. В нея се предвиждат имотите, които общината има намерение да предложи за замяна срещу имоти на граждани или юридически лица с подробно описание на нуждите и вида на имотите. Предвиждат се още имотите, които общината има намерение да придобие в собственост, и изграждането на обекти от първостепенно значение и инфраструктура, за които е необходимо отчуждаване на частни имоти и обекти. Не са предмет на Програмата обектите, включени в годишния план за приватизация на общинския фонд за приватизация, инвестиции и следприватизационен контрол.

Очакваните приходи от управление и разпореждане с общинско имущуство за бюджетната 2014 г. са в размер на 1 129 950 лв. Те ще бъдат реализирани чрез отдаване на общински нежилищни имоти (помещения) под наем – 316 500 лв, на общински терени за разполагане на преместваеми обекти (павилиони) на територията на общината – 22 200 лв, на общински терени за разполагане на РИЕ-билбордове в Ловеч – 35 000 лв. Предвидените приходи от наеми на общински жилища в Ловеч са в размер на 102 000 лв.

Очакваните приходи от отдаване под наем и аренда на земеделска земя са 280 000 лв и от продаване на дървесина от общинския горски фонд, включително и превозни билети – 35 000 лв. От административни услуги и продажба на тръжни документи се предвиждат съответно 3050 лв и 7000 лв приходи, 4000 лв – от продажба на вещи – МПС, машини, съоръжения и други материални активи, и 53 000 лв от продажба на сгради – жилища (20 000 лв), нежилищни имоти (33 000 лв). От отстъпено право на строеж върху общински имоти се очакват 25 000 лв.

Планираните постъпления от продажба на земя са в размер на 220 000 лв – 217 000 от земя в урбанизираната територия и 3000 лв от земеделска земя по параграф 4. 27 200 лв са заложените приходи от концесии.

Общественото обсъждане на Програмата се проведе на 16 януари.

1 коментар

  1. Иванов, провокиран от снимката на материала много ми е любопитно всичко, свързано с будките за продажба на вестници в Ловеч – собственост, договори, фирми, срокове за ползване, поддържане и настроенията по повод слухове, че в града ще влезе новият монополист Лафка – кой стои зад това и какво мислят хората по този въпрос?

Comments are closed.