Ловешката средновековна крепост на 8 юни, събота, оживя от детски смях от щастливите лица и весел смях на принцове и принцеси! Вълшебната приказка за принцове и принцеси събра 40 участници и над 50 деца – бивши победители от конкурса в един незабравим спектакъл! 14-тото издание на конкурса е организирано от Агенция „Интерсаунд“ с подкрепата на Община Ловеч.

Конкурсът, режисиран за поредна година от Мартин Желев, премина в три тура – откриване в униформата на конкурса, дефиле в народни носии и финал в бални рокли и костюми. Децата се представиха блестящо и заслужено получиха своите титли и корони. Лице на Община Ловеч стана 4-годишната Елеонора Борисова. Победителите получават правото да представят Ловеч на националния конкурс през септември на българското Черноморие.

Гост-изпълнителите от „Гласът на България“ Елица Наумова и Тодор Гаджалов влязоха в ролята и на водещи заедно с традиционните водещи Йордан Папазов и Цветозара Ангелова. В програмата участваха още певиците: Тоня Борисова, Кристина Цанкова, Ювелия Биралиева, Преслава Тодорова и Симона Вълчева. Асистентки при представянето на най-малките бяха Симона Иванова, Яна Печева, Гергана Иванова.

Председател на журито беше Мариета Славчева-регионален мениджър на Интерсаунд, а членове: Кристиян Костов – хореограф, председател на НЧ „Бяла Анаста“, Драгомир Георгиев-музикален педагог, Мишел Петрова – репортер в младежката медия Алтернатива прес и гост-изпълнителите.

Неделима част от програмата на конкурса е Арт фестивал NEW STARS 2019, в който 18 участници представиха свои изпълнения. Победителите получиха правото на участие в националния Арт фестивал.

За трета поредна година се проведе благотворителната акция БЕЛИ КРИЛЕ! Миналогодишните победители в конкурса и настоящите участници обединяват усилия, за да зарадват децата от Центровете за настаняване от семеен тип за деца лишени от родителска грижа гр. Ловеч. Всички деца от конкурса подариха любими свои ДЕТСКИ КНИЖКИ като своеобразен израз на съпричастност и загриженост за своите връстници, които са лишени от родителска грижа

Организирано беше и посещение на 3D прожекция на анимационен филм в кино КОСМОС за детския празник Първи юни.

Всички участници получиха подаръци, осигурени от Община Ловеч,и хранителен магазин „Оникс“ – Ловеч! Звездното жури получи лакомства от стокова борса Момчил Петров!

Фотограф: Светослав Славчев