От ОД на МВР Ловеч съобщават, че на 27 януари oколо 19.26ч. на път I-4 /София – Варна/, при км 36+600 в землището на с. Микре е станала катастрофа с последвал страничен удар между насрещнодвижещи се превозни средства – лек автомобил, с водач 39-годишен от София пътуващ в посока към столицата и товарен автомобил, управляван от 44-годишен също от София, движещ се в посока Варна.

При сблъсъка на място е загинал водачът на лекия автомобил, а водача на другото превозно средство и две пътнички от същото са с наранявания и са откарани за лечение в болница, като по първоначална информация са без опасност за живота. Пробите за алкохол и наркотици на водачът на товарния автомобил са отрицателни.

По случая в РУ Угърчин е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за пътотранспортното произшествие.

20-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 27 януари около 01.00ч. при управление на лек автомобил по ул. «Цар Иван Александър» е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотици е отчела положителен резултат за употреба на канабис. Съставен му е акт за нарушение на ЗДвП и е издаден талон за медицински анализ на кръвна проба. Работата по случая продължава.

На 27 януари служители на РУ Ябланица са извършили проверка на ЛРД в с.Брестница. Ловците са проверени за алкохол, както и за спазване на разпоредбите на ЗОБВВПИ, ЗЛОД И ППЗЛОД. Няма установени нарушения.

В интервала от 10 до 18 часа на 27 януари полицаи от РУ Тетевен са провели специализирана операция за противодействие на престъпността в малките населени места, в хода на която са проверени 178 лица и 126 МПС, съставили са 1 акт и 5 глоби с фиш по ЗДвП, 2 акта по ЗБЛД и са връчили 16 ел.фиша.