При голям интерес премина представянето на Националната кампания „Бъди войник“ в Ловеч на 28 март вечерта в салона на Драматичния театър. Още от 16 часа се събраха любопитни граждани, за да разгледат представените образци оръжие, военна техника и оборудване. Информационната борса има за да бъдат привлечени кандидати за военна служба, като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие в армията.

По-късно интерес към снаряженията показа и кметът на Ловеч Корнелия Маринова, тя разговаря с военнослужеща, завърнала се от мисия в Кандахар. От разговора стана ясно, че една защитна жилетка тежи към 20 кг., но пък може да спаси човешки живот, като спре куршум. След това кметът на Ловеч разговаря с командирите и изгледа художествената програма.
При препълнен салон премина специалният концерт под наслов „Бъди войник“, изнесен от армейците. В събитието участваха Гвардейският представителен духов оркестър и Представителният ансамбъл на въоръжените сили, армейски състави, народни певци. Включиха се и ловешки самодейни състави, като танцьори от „Роксмайл“, танцьорите от ансамбъл „Магия“ и от „Ловеч“ към Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс. На финала пяха и обичаните изпълнители Орлин Горанов и Росица Кирилова.
Кампанията е започнала през февруари т. г. и ще завърши през октомври във Велико Търново, като за това време ще е гостувала в 29 града в страната.

1 коментар

Comments are closed.