От ОД на МВР съобщават, че на 28 март около 10.50 ч. в РУ Ловеч е получен сигнал за лек автомобил «Фолксваген», който обикаля по улиците на с. Тепава и наблюдава къщите. Незабавно към мястото се е отправил полицейски автопатрул на РУ Ловеч. Превозното средство е установено и му е подаден звуков и светлинен сигнал за спиране, с цел извършване на проверка.

Вместо да спре, водачът е продължил движението си, като е блъснал патрулния автомобил. При удара са нанесени материални щети по превозните средства и няма пострадали хора.

«Фолксваген»-ът е продължил движението си още няколко метра след което е спрял и водачът му е задържан незабавно – 49 годишен от Ловеч.

В хода на последвалите процесуално-следствените действия е извършено претърсване на превозното средство, като в багажника са открити 2 чувала с вещи – дискове за шлифовалка, спирателен кран, метален синджир, наковалня от влакова релса, четирижилен кабел – 6.70 метра; двужилен кабел – 51.80 метра; едножилен кабел -42 метра.

Мъжът е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици, а същевременно е станало ясно, че кабелите са отнети от къща в с. Тепава.  По случая в РУ Ловеч са образувани две досъдебни производства и лицето е задържано за срок до 24 часа. Работа продължават служителите на РУ Ловеч.