nap103121Радосвета Коева НАП

 В офиса на НАП в гр.Ловеч ще преизпълнят с около 300 хил.лв. плана си за приходите от здравноосигурителните вноски. За цялата приходна агенция планът за приходите от здравноосигурителни вноски ще бъде преизпълнен с 30 млн. лв. Очакваните постъпления до края на годината ще надхвърлят милиард и петстотин милиона лева, а в офиса в гр.Ловеч – 12 млн. лв.

До края на септември 2013 г. са събрани над 370 млн. лв. просрочени здравни осигуровки, което е с над 50 милиона повече спрямо събраните забавени плащания за цялата минала година. Само в офиса в гр.Ловеч са събрани над 2,5 млн.лв. просрочени  здравни вноски, което е с около 550 хил. в повече спрямо същия период на миналата година. Над 50 млн. лв. са внесени в бюджета на здравната каса от началото на годината от безработни, студенти и от хора, които не получават други доходи,  като от тях 904 хил.лв. са внесени в гр.Ловеч. За полугодието на настоящата година с ревизии и актове органите на НАП са установили други близо 51 млн. лв. задължения за здравни вноски. Ревизорите в гр.Ловеч са разкрили  допълнително 83 хил. лв. задължения за здравни вноски

„ Твърденията, че държавата не прави достатъчно за събиране на здравните вноски са несъстоятелни. Изглежда много хора се чувстват компетентни да коментират приходите в здравната система, но няма желаещи да обсъждат разходната част.”, каза по повод изпълнението на приходите от здравни осигуровки изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов.

1 коментар

  1. Събирайте, събирайте, че “онези” чакат с кофите около пробитата каца…

Comments are closed.