oulovech1811141Днес в сградата на комплекс „Корпус Юг” в Свищов се проведе тържествената церемонията по награждаване на победителите в националния конкурс „Най-добра областна администрация за 2014 г.”. Проявата е финалният етап от реализацията на проекта „Оценка на административния капацитет на публичните администрации и провеждане на годишен конкурс за най-добра администрация в България“ на СА „Д. А. Ценов” – Свищов, в партньорство с Института по публична администрация и Информационна агенция „Фокус“.

Успешното изпълнение на научноизследователския проект бе предхождано от посещения на представители на проектния екип в областните администрации където по разработената система за оценка по десетки критерии на административния капацитет бяха изследвани основните направления от дейността на администрациите. На 6 август представителите на СА „Д. А. Ценов” – Свищов, посетиха Областна администрация Ловеч, където подробно проучиха стратегическите документи, тяхното изпълнение, вътрешно-организационните правила за работа на структурата, както и политиката на откритост и информираност на обществото за инициативите на Областен управител .

Ръководителят на проекта – проф. д-р Борислав Борисов, обяви, че освен Първата награда за „Най-добра областна администрация за 2014 г“ екипът е решил да оцени и още 4 отличили се в определено направление администрации.

Признание за целенасочения стремеж за подобряване на диалога между институциите и обществото е присъдената награда на Областна администрация Ловеч „Най-прозрачна администрация за 2014 г.“ Наградата получи лично Областният управител на Ловеч Милко Недялков. Този приз е доказателство за усъвършенстването на качеството на работа на администрация след като миналата година Областна администрация Ловеч получи награда за „Най-просперираща областна администрация“ на Фондация прозрачни регламенти.

Отличия получиха още Областна администрация Сливен –„За най-иновативна администрация“ , Областна администрация Смолян – „ За администрация с най-много проекти“ и Областна администрация Русе -„Най-активна администрация. Първата награда за „Най-добра администрация на 2014 г.“ бе присъдена на Областна администрация Благоевград.

Подробен доклад по проекта с анализ и препоръки ще бъдат изпратен до всички областни администрации, с цел запознаване с добрите практики на другите структури и внедряването им.

12 коментара

  1. Не ме призовавайте напразно,Додо и Озъбените/извинявам се/Озарените просветлени.
    Не ми отваряйте основания да споделя твърде интересни мисли за “заслугите и извъртанията” на милото Ванче.

  2. Боже, боже, да се развеселим малко.

  3. И аз нямам думи! Защо плюете хората на БСП само? Самата прозрачност са! Област Ловеч е най-благоденстващата, заплатите са най-високи, инвеститорите си почупват краката да бързат да си вложат парите в най-прозрачната област, пред кабинета на Милко и на Юнал има тълпи милионери готови да правят заводи!
    Само си представете ако не беше толкова прозрачно всичко! Щяхме да сме най-бедните, най-западналите в Европа, най-безработните! Браво Милко!
    Сетих се, че миналата година за инвеститор на година Минчо, съвсем прозрачно избра фирма правеща банички и хляб! Милко избра за почетен гражданин на Ловеч агент Кълбов! И всичко това в името и за благото Ни!

  4. Ей много ви боли като отличат някого от БСП. Такава злоба, такова плюене, направо нямам думи.

    1. Разтърсваща новина, съчетана с празничното събитие „Най-прозрачна администрация за 2014 г.“ произтичащо от вътрешния ред в партийната организация бсп(бкп) и тефтерчето на Красьо Черничкия. С изключително задоволство научихме за връчването на високата награда. Ние, невинно доверчивите и добронамерени във всяко отношение живущи в областта, отдавна живеем с мисълта, че при сегашното ръководство на другарят Недялков, справедливостта и овладяването на прозрачността във всичките й форми отдавна са победили. Кому е нужно това? Днес спокойно можем да кажем, че по-демократична и прозрачна власт от едноличната тоталитарно-демократична власт на вожда ни Недялков не е имало и не може да има… Ето за тази еднолична власт на другарят Недялков ние чакахме 25 години, за да пребъдем, като Най-прозрачната администрация по всички земни кълбета. Наистина изключително много голяма прозрачност лъсна в целокупната ни област през последната година и половина. Кой друг партиен и административен вожд ще може да се похвали с такава кУмпетентна, ювелирна и прозрачна администрация? Никой, разбира се. И за всичката светлина и прозрачност сме благодарни и задължени единствено и само на Великият ни вожд М.Недялков бсп(бкп).

  5. Леле! Ако тука е най-добрата община ….. Вижте на какво баат Минчо не пожела да ми отговори. Е поне почистиха разбира се пак по бързата процедура сметището от животински отпадъци.
    ————————————————————————————————————————————–
    Г-н Кмете!
    Понеже отново не ме допуснахте до фестивала Бардфест моля пак да ми изпратите копие от Вашата заповед с която на нас по документи водещите се Европейски граждани на практика ни забранявате да плуваме.
    Моля също да бъда информиран какви специалисти попитахте и да ми предоставите копия от предписанията които са Ви дали за да стигнете до заключението, че е по-безопасно да не си поддържаме здравето и да не можем да плуваме и то при положение, че Държавни и Общински служби не сте в състояние да се справите с многобройните наводнения които освен имущество отнемат и човешки живот.
    Понеже една от причините за наводненията са незаконните постройки ме интересува и как стана тази аномалия:
    Преди години една девойка ми позвъни с папка в ръка. Каза ми, че е от Общината и ме попита дали искам да се съедини паркинга между блокове 206 и 208 с еднопосочния път. Казах и че искам и тя си записа. Е да ама в последствие на мястото където трябваше да стане съединяването започна строежа на магазин. По-късно магазина леко се разшири. Тази година се надстрои с още един етаж за жилище като се построи и външна стълба дълга около 5 м и широка 2м.
    Интересува ме какви познати или подчинени трябва да има човек в Общината за да си построи такава сграда и още колко този магазин жилище ще се разраства?
    По мое некомпетентно мнение това съоръжение можеше да се построи по-надолу до спирката и нямаше да пречи на свързването на паркинга с пътя ама то няма значение понеже нали компетентните сте на работа в Общината.
    На любимото място за изхвърляне на животински отпадъци с координати: 43.24042, 24.89997 от месец и кусур пак има такива. Защо още не са почистени след като Ви писах за това на електронната поща?

  6. Браво! Заслужено признание за Милко Недялков и екипа му

  7. Да е прозрачна, да е прозрачна, колко да е прозрачна?

    Мен все пак друго ме впечатли, цитирам “….където по разработената система за оценка по десетки критерии на административния капацитет бяха изследвани основните направления от дейността на администрациите”. И това също, цитирам “…Този приз е доказателство за усъвършенстването на качеството на работа на администрация…”

    Иска ми се да припомня, че само преди 2 месеца, тази “усъвършенствана”, “капацитетна” и качествена администрация отказа да върне едно ОЧЕВАДНО незаконосъобразно Решение на ОбС Троян, касаещо съдебните заседатели за троянски районен съд. Тогава видимият от всякъде Председател на ОбС Троян г-н /др./Балев бе пробутал на умните троянски общински съветници един противоконституционен и противозаконен текст, който те, въпреки предупрежденията ми да не нарушават Закона, приеха без да им мигне окото. Както се казва – “от много акъл”, ама нали затова споменах, че са умни.

    Освен, че “Избраха” съдебните заседатели (1), не поясниха в Решението си дали 10% от тях са учители (2), на всичко отгоре г-н /др./Председател бе написал под Решението да се даде на Кмета на Троян за изпълнение (3) – както се казва -три в едно! Три закононарушения в само едно Решение.

    Само че това “три в едно” остана незабележимо за “усъвършенстваната”, “капацитетна” и “качествена” областна администрация. Добре все пак Окръжна прокуратура си свърши работата и върна това НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО решение на умните съветници от ОбС Троян, защото в противен случай след 01.01.2015 – всеки престъпник, адвокат или друг бандит можеше да пледира за несъстоятелност на Троянския районен съд и буквално да блокира работата му.

    Въпреки, че имам определени сантименти към г-н М.Недялков – бях принуден и му поисках оставката като областен управител. Не че ще си я подаде, ама нали такива са правилата… по принцип….. и по нагласата и мечтите, с които /уж/ тръгнахме преди 25 години да правим друга политика, с друг морал и пр. Да бе… ей го де плува корабчето от Вароша към “речна гара” Добродан.

    Е, като няма оставка, има пък награда по стара …..ическа традиция.

    Честито и Наздраве!

  8. Сега да отличат Минча за най-прозрачен кмет

  9. Хахаха хубаво е да се посмее човек 😀

Comments are closed.