ColumbiaUniversity1911141Преподавателят по английски език в Природо-математическа гимназия – Ловеч, Елица Върбановска беше на триседмично обучение в педагогическия факултет на престижния Колумбийския университет в Ню Йорк по програмата „Млади лидери в образованието”. Краткотрайната, но интензивна, квалификационна програма, фокусира върху най-новите образователни методи и практики в САЩ, както и използването на технологиите за качествена промяна на обучението.

Участниците в програмата работеха с водещи специалисти от Колумбийския университет и обмениха практически опит с американските си колеги по време на посещенията си в нюйоркски училища. 18 високо мотивирани млади учители от България участваха в работните сесии, като имаха възможността да наблюдават отблизо как се осъществява обучението в държавните и частните училища.

Обучението по програма „Млади лидери в образованието” е изцяло финансирано и разработено от Фондация „Америка за България” и се администрира от Института за международно образование в Ню Йорк.

 

5 коментара

  1. ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ЕЛИ!

  2. А как така не пише за ЕГ, а за ПМГ…Истинско ЧУДО!
    Успех на Елица Върбановска, естествено веднага се появи философ да анализира кой от какво ще се повлияе…

  3. Прекрасно е да има подобни възможности за учителите!

  4. Спокойно! По никакъв начин не ми е повлиял американският-английски!

  5. Тази ще бъде много лошо повлияна езиково от този селски ,груб американски -английски .Само британски английски и най-вече ,произношението прието за най-неутрално (received pronunciation standard) във Великобритания би трябвало да се налага като правило в преподаването на този език.

Comments are closed.