В Община Ловеч премина успешно Одит на системата за управление по прилагане на стандарти БДС EN ISO 9001:2015 Система за управление на качеството и БДС EN ISO 14001:2015 Система за управление по отношение на околната среда, с обхват: Осъществяване на местното самоуправление, предоставяне на административни услуги на потребители, администриране на дейности по устройство на територията, финансово-стопански дейности и управление на собствеността, изпълнение на делегираните държавни функции в областта на образованието, културата, здравеопазването, социалните дейности, околната среда, спорта, туризма, отбранително-мобилизационната готовност и опазване на обществения реди сигурност. За това съобщават от Община Ловеч.

Одитът се проведе по методите: наблюдение на дейности, преглед на документирана информация и интервюта с ръководството и персонала, в условията на обявената извънредна епидемиологична обстановка в страната.

Политиката по управление на Общината показва ангажимента на общинското ръководство за удовлетворяване изискванията на гражданите и други заинтересовани страни.

Сертификатите за стандарти БДС EN ISO 9001:2015 и БДС EN ISO 14001:2015 са валидни до 19.06.2023 година.