bliznashki1408141Министър-председателят проф. Георги Близнашки ще участва в празника Успение Богородично в Троянската света обител в петък, 15 август, съобщават от правителствената пресслужба.

От 9.40 часа в Троянския манастир премиерът ще присъства на Божествена литургия, възглавявана от Негово Светейшество Патриарх Неофит. По случай големия християнски празник ще се състои традиционната тържествена Лития с чудотворния образ на Пресвета Богородица „Троеручица“.

1 коментар

  1. Не мога да разбера от къде се пръкна тази страст при комунягите да се правят на набожни. Като почна от Луканов и Младенов в началото на 90-те в Ал.Невски, та свърша с троянските комуняги от Герб, които преди 6-7 години бяха окупирали троянската църква, кръстеха се като вентилатори, а попът ги ръсеше с менчето и босилека за успех на изборите, сякаш не бяха точно те онези, които само преди 25 години следяха и записваха кой ходи на черква, да не говорим за “религията и опиума”.

    Вече и на църква не смея да отида. Има чувството, че ако някой в църквата извика “Слава на БКП” – от амвона, зад иконите, от балкона, от под свещниците и от под масите с църковна утвар ще почнат да изпълзяват членовете на ГК на БКП, ДКМС и ДС и да се строяват за деветосептемрийска манифестация.

Comments are closed.