На 16 декември около 16.35ч. в гр.Тетевен, лек автомобил «Дачия»” управляван с несъобразена скорост от 22-годишен мъж, в зоната на лява хоризонтална крива е загубил контрол над превозното средство и се е ударил в насрещно движещ се лек автомобил «Фолксваген Голф». В резултат на сблъсъка и по двете превозни средства са нанесени материални щети, а 47-годишна жена, която е пътувала във «Фолксваген» – а е с охлузни рани.

Пробите за алкохол и на двамата водачи са отрицателни, а на водачът на «Дачия»-та е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

На 14 декември на територията на община Ловеч е проведена  специализирана полицейска операция за безопасността на движение, опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в малките населените места, с участието на служители от РУ-Ловеч и ЗЖУ-Плевен.  Обходени са 15 населени места, проверени са 172  МПСи 215 лица, констатирани са 40 нарушения, за които са съставени 11  акта и 29 глоби с фиш.                

През почивните дни в РУ Ловеч за срок от 24 часа са задържани двама водачи на превозни средства, на 39 и 28 години, които са установени да шофират след употреба на алкохол , с концентрация в издишания въздух над 1,2 промила.Образувани са бързи производства.