От ОД на МВР Ловеч съобщават за трима задържани през изминалото денонощие. 22-годишна от гр.Панагюрище е задържана за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 17 август около 12.40ч. при управление на лек автомобил в Троян е спряна за полицейска проверка и при тестване с техническо средство за наличие на наркотици, пробата е отчела положителен резултат за канабис. На водачката е съставен акт за нарушение на ЗДвП и и е издаден талон за медицинско изследване. Работата по случая продължават служителите на РУ Троян.

44-годишен от врачанско село е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица. В първите часове на днешния ден, на ПП I-4 в посока Варна, при управление на лек автомобил мъжът е спрян за полицейска проверка и е установено, че шофира без да притежава свидетелство за правоуправление на МПС и след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.74 промила. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Ябланица. 

30-годишен, криминално проявен от с.Орешак е задържан за срок до 24 часа в РУ Троян, след като на 17 август е спрян за проверка в селото и в хода на последвалите процесуално-следствени действия в дрехите на лицето е открито пакетче с жълтеникаво, кристалообразно вещество, с бруто тегло 1.81 грама. При тестване с полеви наркотест, веществото е реагирало на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Троян.