Пред пълни трибуни в ловешката хандбална зала, Осъм и Локомотив сътвориха истинско дерби, но отново гостите отмъкнаха победата с 1 гол разлика 22-23.
Срещата започна със здрави сблъсъци и единоборства, за съжаление осъмци пропускаха чисти положения срещу вратарят на Локомотив. От това гостите се възползваха и логично водеха в резултата. Любопитно тук беше, че от състава на Осъм през първата част головете бяха реализирани само от двама състезатели – Даниел Иванов и Виктор Симеонов. В края на първата част таблото показваше 6 гола разлика в полза на гостите 10-16.

През второто полувреме Осъм заигра много стабилно в отбрана, като отбора на Локомотив отбеляза само 7 гола за едно полувреме, два от тях бяха от дузпи.
Подкрепяни бурно от цялата зала, ловчанлии започнаха да не оставят никакви шансове за гол пред съперника, като вратаря Данаилов също беше с голяма заслуга. Осъм имаше шанса да изравни, а дори и да обърне мача в своя полза, но отново пропуски във важните моменти не позволиха това да се случи. Втори път подред, както и при гостуването Локомотив победи Осъм с 1 гол разлика 22-23.
Най-много попадения за Осъм реализира Виктор Симеонов 8,Даниел Иванов добави 5.За Локомотив голмайстор стана Георги Стоянов с 8,а Николай Генов отбеляза 5.
Така Шумен и Локомотив ще определят кой ще бъде Шампиона,а Осъм и Фрегата ще играят за бронза.Срещата на Осъм и Фрегата ще се състои на празника на град Ловеч 11 май от 15 часа.
Виктор Симеонов:Получи се истинско дерби,пред пълни трибуни.Това искам да виждам пълна зала и празник за хандбала и града.Изтървахме мача през първата част,като някой състезатели прегоряха,може би това се дължи на напрежението и мисълта за задължителна победа.През второто полувреме показахме много добра игра в защита,но отново късмета не беше на наша страна,за да осъществим пълен обрат.Радваме ме факта,че в нашият мъжки състав играха две 16 годишни момчета от нашата школа,които се представят много добре ,Даниел Иванов и Никола Христов.
Благодаря на публиката за подкрепата и на всички приятели на Хандбала,ще се борим за медал в малкия финал срещу бургаския Фрегата.Надявам се на 11 май залата отново да е пълна!