В Ловеч на 15 юни пред Ловчанско читалище „Наука 1870“ бе открита изложбата от традиционния Национален пленер по живопис за художници с физически увреждания, наречен “Синя зона”.

Събитието откри ловешкият художник Тихомир Витков, който от името на всички участници изрази благодарност към Община Ловеч за подкрепата и предоставената възможност отново да творят заедно в Ловеч.

От името на кмета на Община Ловеч г-жа Корнелия Маринова поздравителен адрес поднесе заместник-кметът г-н Даниел Колев, в който се казва: „Изобразителното изкуство в Ловеч си има своята дългогодишна история, към която принадлежите и вие. А ние, обикновените хора имаме привилегията да се наслаждаваме на Вашите произведения.

Това е така, защото духовните дарби са за обогатяване на публиката и не принадлежат само на този, който ги е сътворил. Точно затова Вашите картини по един естествен път водят и до чувството на гордост, защото с творбите си показвате, че Ловеч Ви вдъхновява.

Желая Ви още много творчески успехи!“

В Пленера се включиха художниците Петкан Наков, Никола Русев, Жоржета Тодорова, Николай Ханзъров, Паола Стоева, Цвета Апостолова, Тихомир Витков и Васил Василев. Темата тази година бе „Храмовете на Ловеч“.

За доброто настроение на творци и публика се погрижи Общинският духов оркестър с диригент Тотко Рогашки.