Двама представители на ОССЕ – Служба за демократични институции и права на човека (СДИПЧ),  се срещнаха на 24 юни 2021г. с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и секретаря на Община Ловеч Даниела Цанова.

Аннина Шнайдер и Макс Прадес, и двамата дългосрочни наблюдатели от Монтана, следят подготовката за  предсрочни парламентарни избори 2021.

Подготовката и организацията на изборите върви нормално, на преговорите с политическите сили за състава на секционните комисии бе постигнато съгласие. Образувани са 97 секции в общината, като утре предстоят консултации за още две секции – едната за хора с увреждания  и друга за карантинирани избиратели или в изолация. Гостите се интересуваха дали има записани новодошли по настоящ адрес за изборите, но в ловешка община няма такива. Това бе съобщено от страна на общината.

„Няма никакъв проблем в нашето сътрудничество с партиите, всекидневно на сайта на общината се обновява графика с партийни събития, като следим да няма съвпадения по време и място“, разясни кметът Корнелия Маринова. От значение е и фактът, че партиите излъчват хора с опит, които познават процеса, допълни кметът.