Във връзка с изразено несъгласие от Ибрахим Абдиев – кмет на с. Малиново, относно публикация в “Ловеч днес” със заглавие  След усвоени 1 милион лева за ремонт на ВиК мрежата в Малиново, отново проблеми и протест от 17.07.2020 г., публикувам в цялост и без редакторска намеса изпратеното становище:

“Уважаеми г-н Иванов

Възползвам се от право на коментар и отговор относно Вашата статия за протеста на 20.07.2020г.на жителите на село Малиново организиран от мен.

Г-н Иванов, Малиново няма проблем с вътрешната водопроводна мрежа. Подменена, приета за експлоатация от експерти. Проблема на селото тръгва от пресъхването на изворите захранващи водоподаването.

И да сте си сменили у вас изцяло водопроводната инсталация, ако не идва вода ще останете жаден и не къпан.

Не съм експерт да знам дали това е един период на засушаване, който ще се смени с друг период на валежи, но виждам едно, дебита на изворите намалява. Какво прави един човек на който кладенеца му пресъхва?

Строи нов кладенец или пък пие вода един път на ден.

Ние искаме да се намерят алтернативни източници и предлагаме за такъе вече готов външен водоизточник с добър дебит. Не е влязъл в експлоатация, но може да влезе да се реконструира да се отремонтира.

Или ще строим нови кладенци или ще пием вода един път на ден.

Вие пишете за едни пари, за партии, и остава внушението за некачествено изпълнение и т.н.

Незнам дали ще публикувате моя коментар относно статията Ви, но ако искате да представите обективно протеста на жителите на Малиново моля заповядайте на 20.07.2020г  от 10.00 часа на протеста.

Ибрахим Абдиев”

1 коментар

  1. Здравейте.Жител съм на с.Малиново.Абсолютно подкрепям настоящият кмет г-н Ибрахим Абдиев.Не е мъжко да се ръсят бисери без да сте запознат г-н Иванов с Истината.

Comments are closed.