ПП МИР (Морал, Инициативност и Родолюбие) направи изнесена приемна с граждани в центъра на Ловеч. Водачът на листата с кандидати за народни представители на ПП МИР за област Ловеч Мария Башева се срещна с жители от региона и се запозна с проблемите на града.

“Основният проблем, който беше изтъкнат от всички посетили изнесената приема, е ниското ниво на здравеопазване в Ловеч. Хората от областта пътуват постоянно до болницата в Плевен, но гражданите споделиха, че и там условията не са прекрасни и масово хората са недоволни от качеството на храната в лечебното заведение”, заяви Мария Башева.

Тя сподели, че в района на Ловеч няма големи работодатели, което се отразява и върху голямата безработица в областта и това също е един от основните проблеми, които жителите на Ловеч са изтъкнали пред водача на листата на ПП МИР. “Това води и до другия голям проблем, а именно, че голяма част от младите хора напускат областта и търсят прехрана на друго място, което също не влияе добре на икономиката. Ето защо ПП МИР предлага финансовата децентралзиация като един от основните инструменти за развитие на българските общини, като голяма част от приходите от данъците ще останат в местната власт, която ще ги разпредели според нуждите и приоритетите на местното самоуправление”, заяви Мария Башева. 

Тя каза, че ПП МИР дава решение на това как България да излезе от икономическата, финансовата, социалната, моралната, а в това число и духовната криза. “Това е въвеждането на един доказан немски модел, европейски. Става въпрос за социално-пазарното стопанство. Този модел от една страна съчетава свободата на пазарите и бизнеса, а от друга страна справедливото разпределение на прогресивното данъчно облагане на данъците, които идват от бизнеса в следните сфери – образование, здравеопазване и сигурност. Моделът е уникален, тъй като дава пълната свобода на бизнеса с пълната подкрепа на държавата и дава страхотни икономически показатели. Той изкара Германия след краха й от Втората световна война, тоест от една уникална криза, каквато в момента се намира България и съчетава уникален баланс между свободата и справедливостта и тяхното едновременно действие. Това, според нашите експерти, трябва да стане основа на българската икономика и това ще изведе България от кризата”, заяви още водачът на листата на ПП МИР Мария Башева.

Тя каза, че ниското заплащане е друг основен проблем, както и лошата позиция на Ловеч в областта на туризма. “Нашето проучване показа, че посещаемостта на туристи тук не е толкова голяма, което има и своите икономически последици за целия регион. По време на нашата приемна хората също потвърдиха нашето мнение”, заяви още Мария Башева.

Тя заяви, че ще отстоява основните си приоритети за развитието на областта. “Като родител на първокласник, смятам за необходимост да се увеличат в двоен размер заложените часове по български език и литература и математика в началното образование. Допълнителен час по Родолюбие и народни танци, които да ни напомнят за начина, по който са почитали всеки един светъл български празник нашите предци. Ще настоявам за качествено образование”, заяви Мария Башева.

“Ще настоявам и за гарантирани стажове в малки и големи фирми, след завършване на всички студенти, директно подпомагащи реализацията им тук по специалността, защото най-важният капитал, с който може да разполага една държава, това е човешкият потенциал”, заяви още водачът на листата на партията.

Тя уточни, че Ловеч е район с големи природни и културни забележителности и тези уникални характеристики на района трябва да се популяризират в далеч по-голяма степен, за да привлекат повече туристи.

Тя съобщи, че са необходими и реформи в здравеопазването. “Смятам, че българският народ заслужава достъпно и качествено здравеоопазване във всяко едно населено място в страната – от най-малкото до най-голямото такова, както е в другите развити икономики. От изключителна важност е модернизирането на апаратурата за диагностика и лечение на различни заболявания. Трябва да се наблегне и при Специализирани регионални детски болнични заведения и закупуване на необходимата апаратура за отделенията по неонатология. Едно на всеки десет деца се ражда преждевременно и проблемите, пред които се сблъскват отделенията по неонатология, далеч не се изчерпват само с липсата на апаратурата, а и до квалифицирани кадри, които да се грижат за децата в нужда. Трябва да се обърне внимание и на здравеопазването за всички жители в страната. Не може хората тук да пътуват всеки път до Плевен, когато имат нужда от болнично лечение. Призовавам всички ловчанлии да подкрепят новото поколение в българската политика с номер 9”, заяви още Мария Башева.

Платена публикация по договор