goran2909135ПП ГЕРБ откри свой клуб в ловешкото село Горан на 27 септември. До късно вечерта продължи срещата на симпатизанти с народния представител Корнелия Маринова, Валентина Недялкова, организационен секретар на общинското ръководство и общинския съветник Ценка Лазарова.

„Клубът бе необходимост за нас, хората от Горан, които подкрепяме ГЕРБ – тук ще се събираме, за да обсъждаме положението не само на местна почва, но и в държавата, ще разискваме проблемите си и заедно с вас ще търсим решенията им. Изборите показаха, че в Горан партията има своите симпатизанти, макар селото ни дълги години да е квалифицирано като „червено” и тук е опасно дори да кажеш, че симпатизираш на друга партия. Този клуб ще бъде дом за нашите идеи и стремежи”, каза в обръщението си председателят на клуба Анка Петрова.

goran2909132Корнелия Маринова, която посети Горан след поредицата от неприятни парламентарни дни, поздрави симпатизантите на партията и най-вече инициаторите за откриването на клуба, за техния ентусиазъм и подробно отговори на въпросите на хората. А най-важният бе „Какво се случва в народното събрание?”.

„Това, което се случва в народното събрание е връщане към времена, които решихме, че са останали в историята. Връща се тоталитаризмът, налага се диктатура. Щом това може да се случи в законодателната власт, става страшно”, алармира Маринова. Тя разясни на хората, че екипът на ГЕРБ, сред които и народният представител от област Ловеч Николай Нанков е перфектно подготвен да защити вота на недоверие, внесен в парламента. „Но задължение на управляващите е да осигурят кворум в залата, за да се проведе заседанието и да се чуят аргументите на ГЕРБ. Това не се случва, защото правителството се крепи на гласовете на Атака, то е заложник на Атака, Атака е част от властта днес, колкото и те да отричат това. Ние обаче с общи усилия не бива да допускаме България да бъде заложник на Атака. Погазването на закона от председателя на НС, налагането на диктатура са неща, с които нито един човек не бива да се примирява”, обясни народният представител от ГЕРБ.

goran2909131Хората в клуба повдигнаха както злободневни въпроси, така и наболелият за възрастните хора въпрос за пенсиите. Нито едно правителство досега не се замисли как живеем ние с по 150-200-250 лв пенсии, крайно недостатъчни. Къде отидоха парите от пенсионната система, дето сме ги отделяли цял живот? Този въпрос прозвуча на събеседването и получи естествения отговор на Маринова.

„Този въпрос трябваше да бъде зададен много по-рано в годините и то към БСП – те трябва да отговорят какво направиха с парите на хората, благодарение на техните действия /защото те не бездействаха!, а съсипваха усърдно пенсионния фонд/  сме в това положение и то ще става още по-страшно. България вече 4 месеца лети към финансовата пропаст, като предстои да бъдат намалени и дори спрени и европейските фондове, както това се случи и в предишната тройна коалиция”, обясни народният представител и подчерта, че „финансовата дисциплина, която бе наложена от правителството на ГЕРБ съхрани стабилността ни през последните години, но това вече е под въпрос”. По думите на Корнелия Маринова „бъдещите поколения бяха задължени с нов кредит от 1 млрд. лв, а се говори, че предстоят и нови кредити”. Хората от своя страна се съгласиха с нея като подчертаха, че са информирани добре какво се случва в страната и какво е виждането и на европейски експерти, и на политолози, и на всякакви експерти в различните сектори, които предупреждават за опасностите, пред които сме изправени заради правителството на новата тройна коалиция. Хората от Горан питаха за АМ „Хемус”, и за атомната централа в Белене. Защо бяха похарчени толкова пари за референдум, щом сега пак се говори, че този обект ще са строи. Толкова много пари бяха вложени там, сега се изнасят факти, че продължават плащания по вече сключени договори, а и други, нови пари ще отидат за нови проучвания – това е безумие, тези пари са нужни за друго, за социални разходи, а те ни загробват, възмущаваха се хората в селото.

Срещата в новооткрия клуб в Горан – едно от най-големите ловешки села приключи в късните часове заради интереса на горанчани към случващото се в България и позицията на ГЕРБ по актуалните въпроси.

 

1 коментар

  1. платена публикация

Comments are closed.