Павлин Иванов

Вчера, Юлиана Близнакова съобщи тъжна новина: “С огромна тъга споделям, че днес от земния свят си отиде един прекрасен човек и колега – емблематично име за гимназията – Добрин Хаджийски! Дано е светъл и лек пътят на душата му! Поради строги противоепидемични мерки траурното събитие ще бъде утре – 14 декември в много тесен семеен кръг.”

Доко Хаджийски беше нашият класен. Първият, в новата Математическа гимназия. Той беше от онова поколение учители, заедно с  Катя Хаджийска, Недялка Хасъмска, Иванка Терзиева, Иванка Лилова, към които няма как да не изпитваш обич, привързаност, уважение, респект и благодарност. Благодарност не само към тях, а и към Съдбата, че е дала възможността да ги срещнеш, да бъдат твоите учители, да са твоите хора в най-важните моменти на твоето развитие.Поколения възпитаници на Математическа гимназия сме пораснали и сме станали хора заради тях.

Една от последните снимки на Доко Хаджийски

Доко е една от тези емблеми на гимназията. Забавен и строг, с онези дяволити мъжки пламъчета, когато се шегува и хвърлящ мълнии поглед, когато сме го ядосали или разочаровали. Научи ни да бъдем честни. Възпита ни да се борим, както в неговия любим хандбал. Да се борим и да успяваме. Нахъсваше ни, караше ни да изпитваме уважение и респект. Научи ни да бъдем човеци и направи от нас приятели завинаги.

Мисля, че много от възпитаниците на Математическата му дължим много.

Благодарим ти, Добрин Хаджийски!

Ще ни липсваш, учителю! Завинаги ще останеш в сърцата, душите и спомените ни! Винаги ще бъдеш един от нас, твоите ученици и приятели!