obs3105131Постоянните комисии на общинския съвет ще проведат заседанията си на 3 септември. Те ще обсъждат предложението на кмета за изменение и допълнение на Наредбата за символите, почетните знаци, отличията и почетните звания на община Ловеч и трите оттеглени от предишното заседание статути за ежегодна персонална награда – „Спортист на годината“ (нов, за най-добър спортист), „Ловешки меч“ (в областта на културата, нов) и барелеф „Св. Св. Кирил и Методий“ (промени в сега действащия за изявени дейци в областта на образованието, науката и дарителството в хуманитарната сфера).

Съветниците ще гледат още също оттегления от предишното заседание Правилник за условията, реда и критериите за финансово подпомогане дейността на спортните клубове в община Ловеч. Във фокуса на вниманието им е още предложения на кмета за актуализация в разпределението на капиталовите разходи с източник целева субсидия и собствени бюджетни средства и за промяна в числеността на бюджетна дейност „Комунални дейности“, звено „Сметосъбиране и сметоизвозване“.

За ново обсъждане влиза върнатото от областния управител решение от сесията през юли, касаещо допускане кметът да договаря възнаграждение за правна защита срещу определената от управляващия орган на ОПРР корекция на верифицираните разходи по проекта „Подобряване на физическата и жизнена среда в община Ловеч“.

Ще бъдат определени и купувачите на общински нежилищни имоти след проведени публични търгове с явно наддаване.

Съветниците ще излъчат и нов член в Съвета на управление на общинския фонд за приватизация, инвестиции и следприватизационен контрол на мястото на Юнал Мъстънов, както и свой представител в общото събрание на РСО „Централна Стара планина”, който да замени Корнелия Маринова.

33-ото заседание на общинския съвет ще се проведе на 12 септември.