obslovech26031515Постоянните комисии на общинския съвет ще проведат заседанията си за обсъждане на внесените за 57-ата сесия материали на 19 май. Първи се събират от комисията по образование, култура, младежта и децата –от 8.30 ч. От 11 ч. е заседанието на комисията по икономическа политика и евроинтеграция, от 13 ч. – на комисията по бюджет и финанси, от 14.30 ч. – по устройство на територията, комунални дейности и околна среда, от 15 ч. – по правно-нормативни въпроси, от 15.30 ч. – по общинска собственост, и от 16 ч. – по здравеопазване и социални дейности.
Комисиите ще обсъждат предложения за определяне на средищни и защитени училища в общината, за удостояването със званието „Заслужил гражданин на Ловеч“ на председателя на управителния съвет на Спестовна каса Средна Тюрингия Дитер Баухаус за дарителска дейност. На вниманието им е Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на община Ловеч и предложение за именуване на централния площад в с. Слатина.
Съветниците ще обсъдят още учредяването на безвъзмездно право на ползване на сдружение „Пенсионерска солидарност“ в с. Соколово на имот, частна общинска собственост, за срок от 10 години. Ще разгледат и отдаването под наем без публичен търг или публично оповестен конкурс на две помещения – едното в с. Соколово за клуб на ловеца и риболовеца и другото на Покрития мост за Регионалната занаятчийска камара. Те ще гледат още предложения за отдаване под аренда на поземлени имоти, общинска собственост, в с. Хлевене за създаване и отглеждане на трайни насаждения и за продажба на имот, частна общинска собственост, в с. Славяни чрез публичен търг.