obs3105131Постоянните комисии на общинския съвет ще проведат заседанията си за разглеждане на внесените за сесия материали на 2 септември. От 10 ч. заседава комисията по правно-нормативни въпроси, която ще разгледа кандидатурите за съдебни заседатели в Окръжния и Районния съд. Одобрените ще бъдат предложени с решение на общинския съвет на двете съдилища. Комисията ще гледа още предложение за определяне на срока на валидност на разрешенията за таксиметров превоз. Тази точка е в проектодневния ред още на комисията по икономическа политика и евроинтеграция (13 ч.) и на комисията по устройство на територията, комунални дейности и околна среда (14.30 ч.). Последните две комисии, както и комисията по здравеопазване и социални дейности (13.30 ч.)ще трябва да определят минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа, валидни за територията на община Ловеч. Правната комисия, икономическата и по общинска собственост (14 ч.) ще гледат още предложение за продължаване на договора за концесия на язовир „Ливадето“ в землището на с. Владиня.

Постоянната комисия по бюджет и финанси (11.30 ч.), икономическата комисия и по устройство на територията и комунални дейности ще обсъдят и годишния финансов отчет на „Еко – Ловеч“ АД за 2013 г. На вниманието на бюджетната комисия и на комисията по общинска собственост е и предложение за приемане на дарение от Германия – лек автомобил, и от Швейцария – пожарна кола, и предоставянето им за безвъзмездно ползване на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Доклад за извършени проверки в детските градини с цел установяване състоянието на приема на деца в групите влиза за обсъждане на заседанието на комисията по образование, култура, младежта и децата (15 ч.). Той бе възложен именно от съветниците от тази комисия и кметът на общината назначи нарочна комисия, която да извърши проверката. Комисията по образование ще обсъди още с представители на администрацията организацията на работа по изготвянето на Стратегия за развитие на образователната система в община Ловеч.