На 14 май около 21.30ч. в землището на с.Кирчево, 36-годишен мъж от селото при управление на лек автомобил е напуснал пътното платно и е паднал в крайпътно дере. В резултат на инцидента водачът е получил тежки наранявания и е откаран за лечение в плевенска болница. По случая в РУ Угърчин е образувано досъдебно производство и се работи по изясняване на причините за произшествието.

На 16 май около 05.00ч. в с. Галата, 31-годишен местен жител при управление на лек автомобил в селото е загубил контрол над превозното средство, напуснал е пътното платно и се е ударил в къща и в стоманобетонен електрически стълб. Водачът, който е пътувал сам е починал на път към лечебно заведение. На място е извършен оглед, образувано е досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

19-годишен младеж е пострадал при пътен инцидент с мотоциклет. На 14 май около 18.00ч. в с.Орешак, 17-годишен водач на мотоциклет е загубил контрол върху управлението му и превозното средство е паднало на пътното платно. При инцидента е пострадал 19-годишен младеж, който е бил пътник на мотоциклета. Пострадалият е откаран с наранявания в болница, а водачът е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

57-годишен от Луковит е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 14 май около 12.30ч. на пътя Луковит-Тодоричене е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 3.08 промила. По случая е образувано бързо производство и РУ Луковит продължава работа.