Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова е сред наградените по време на церемонията за връчване на наградите „Кмет на годината за мандат 2015 – 2019 ”, съобщават от пресцентъра на градската администрация. Високото отличие й беше връчено в категория “Социална община“ на тържество в Националния дворец на културата на 18 септември вечерта. Церемонията бе излъчена по БНТ1 същата вечер от 23.30 часа.

“Изключително съм щастлива, че усилията на общината да изградим един социално отговорен град са оценени от Портала на българските общини Kmeta.bg . Това нямаше да се случи без всеотдайния екип, с който работя. Ние постигнахме зрими резултати и в тази област, както и в много други. Община Ловеч в момента предоставя 22 различни социални услуги за деца и възрастни и постоянно надграждаме постигнатото. Капацитетът на услугите е за близо 1000 места, имаме специални услуги за деца, младежи и възрастни. Искам да благодаря на Министерството на труда и социалната политика и специално на министър Бисер Петков, на Агенцията за социално подпомагане и всички останали партньори“, заяви кметът Корнелия Маринова.

Церемонията беше съпътствана със специално видеообръщение от Мария Габриел, еврокомисар с ресор “Цифрова икономика и общество” и която се очаква да поеме и ресор „Иновации и младеж“. На кметските оскари присъстваха министри, депутати, представители на бизнеса, спортисти, общественици.

“Българският кмет е все по-амбициозен. За нас е изключително важно да представяме добрите практики и проекти, които кметовете реализирате. Това каза в началото на церемонията “Кмет на годината за мандат 2015-2019” Боян Томов, изпълнителен директор на Портала на българските общини Kmeta.bg и организатор на конкурса.

Водеща на официалната церемонния беше чаровната Филипа Иванова от екипа на “По света и у нас”.