Сребърен медал в международно математическо състезание заслужи Симеон Василев Стоянов, ученик от Средно училище „Св. Климент Охридски” в Ловеч. Мони се състезава в трета възрастова група – за ученици в трети клас. Той прибави това отличие към вече богатата си колекция от награди за постижения в състезания и конкурси по математика. До участието си във финала на Шестия международен турнир „Математика без граници”, който по традиция се провежда в Несебър, талантливото дете достигна след златни медали в двата дистанционни кръга ( през октомври и февруари) и полуфинала през март. Всеки от кръговете изисква да се решат 20 задачи със свободен отговор за 60 минути. Младият математик е възпитаник на г-жа Магдалена Пенева, преподавател в началния курс на СУ „Св.Климент Охридски”.

Тазгодишният турнир бе с участието на 1200 ученици от 1.до 12.клас, представители на 15 държави. Сложни задачи на финалния двудневен кръг са решавали наред с българските деца представители на Словения,Украйна, Киргизстан, Азербайджан, Виетнам, Иран, Казахстан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция, Узбекистан, Филипините. Впечатляващо силни резултати имат участниците от азиатските страни.

В училището домакин – Средно училище „Любен Каравелов” в Несебър, децата математици засадили 15 рози – колкото са държавите в турнира.