От ОД на МВР Ловеч съобщават, че вчера, около 11.20ч. на път II-35 при км.55+760 на пътен възел Абланица, 26-годишна при управление на лек автомобил и движение от Ловеч към Троян, и при извършване на маневра завиване наляво, за да поеме в посока към София не е пропуснала насрещно движещия се товарен автомобил «Мерцедес» и е последвал удар между двете превозни средства.

При инцидента е пострадал водачът на товарния автомобил , който е прегледан в болница и е освободен за домашно лечение. Пробите за алкохол на двамата водачи са отрицателни, а на жената е съставен акт за нарушение на ЗДвП.

На 11 декември около 10.40ч на път I-4 в землището на село Сопот, 47-годишен при управление на лек автомобил «Фолксваген» не е избрал скоростта си на движение така, че да бъде в състояние да спре пред намиращия се пред него аварирал лек автомобил и го е ударил в задната част.

При удара са нанесени материални щети по превозните средства и леко пострадали са двамата водачи. Те са прегледани на място от медицински екип и са освободени за домашно лечение, пробите им за алкохол са отрицателни.  Водачът на «Фолксваген» е санкциониран с акт за нарушение на ЗДвП.

Луковит – в седмицата от 04 декември до 11 декември на територията обслужвана от РУ Луковит е проведена специализирана операция, в рамките на която полицейските служители са проверили 193 лица и 182 МПС, като за установени нарушения са съставили 12 акта и 41 глоби с фиш по ЗДвП, 10 акта по ЗБЛД и са заснели 40 клипа с нарушения на скоростните режими, като 10 от тях са направени в тъмната част на денонощието.

Тетевен – за същия времеви интервал полицаи от РУ Тетевен са обходили 8 населени места на територията на общината и са проверили 158 лица и 153 МПС, като за констатирани нередности са съставили 6 акта и 27 глоби с фиш по ЗДвП, 8 акта и 4 фиша по ЗБЛД и са връчили 12 ел.фиша.