От ОДМВР Ловеч съобщават, че в РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан жител на с.Бели Осъм, който на 15 октомври около 02.40ч. е установен да управлява лек автомобил в селото след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,32 промила.

На 15 октомври около 15.30 часа в с. Добродан, екип на РУ Троян е спрял за проверка товарен автомобил “Форд Транзит” , с водач 43-годишен мъж от гр.Ловеч. При проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водачът е неправоспособен и управлява в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на МПС. По случая е образувано бързо производство.

29-годишен мъж от с.Златна Панега е задържан в РУ Ябланица след като на 15 октомври около 16.00 часа е установен да управлява лек автомобил в центъра на селото след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство.

Служители на РУ Ловеч разследват кражба на 5 стека с олио, 40 литра ракия и моторен трион, извършена в периода от 14 до 15 октомври от къща в с. Славяни.

 20-годишен жител на с. Гложене е задържан по подозрение, че е предизвикал пожар в къща в с.Черни Вит /бюлетин от 15 октомври/. При инцидента, който е възникнал в ранните часове на 13 октомври е изгорял втория етаж на частния дом. Няма пострадали хора. Работата по случая продължава.

Полицията в Луковит разследва причините за възникнал пожар в гаражно помещение и къща в с. Карлуково. Сигнал за пожара е подаден около 09.30ч. на 15 октомври, като огънят е унищожил гаража и намиращия се в него ВАЗ 21013, три от помещенията в къщата и покривната й конструкция. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.