64-годишен мъж от Ябланица е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като на 25 юли около 21.20ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.25 промила. По случая е образувано бързо производство.

В РУ Троян са образувани две досъдебни производства срещу 50-годишен жител на гр.Разлог, който и в събота и в неделя е установяван от полицейските служители на управлява лек автомобил в.Троян и в с.Бели Осъм след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух над 1.2 промила. И в двата случая водачът е отказал да даде кръвна проба за химически анализ. Лицето е задържано за срок до 24 часа и работата по случаите продължава.

25-годишен от севлиевско село е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 25 юли пред жилищен блок в ж.к. «Младост» е установен да държи високорисково наркотично вещество – метамфетамин. Веществото е открито в джоб на панталони носени от лицето, а количеството е около 0,5 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължават служителите на РУ Ловеч.

22-годишен от Ловеч е задържан в местното районно управление на МВР, след като на 24 юли около 19.00ч. в центъра на Ловеч е спрян за полицейска проверка и с помощта на техническо устройство е установено, че управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 25 юли в РУ Ловеч за срок до 24 часа е задържан 20-годишен от тетевенско село, който около 06.30ч. същия ден е установен да управлява лек автомобил в Ловеч след употреба на алкохол. Техническото устройство, с което е извършена пробата е отчело 1.61 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и работата продължават служителите на РУ Ловеч.