От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават, че в РУ Троян е образувано досъдебно производство, след като на 15 ноември 56-годишен мъж е установен да управлява лек автомобил в града, с поставени отличителни знаци на таксиметров автомобил, без да притежава надлежно разрешение по Закона за автомобилните превози. Работата по случая продължава, уведомена е прокуратурата.

На 15 ноември в гр. Луковит служители на местното районно управление са провели операция по широкообхватния метод, в хода на която са извършили проверка на 31 лица и 31 МПС, като за установени нарушения са съставили 19 глоби с фиш по ЗДвП.

Полицейска операция по широкообхвания метод е проведена през вчерашния ден и в Ловеч, когато за времето от 14.00ч. до 15.30ч. служители на сектор Пътна полиция и на РУ –Ловеч са проверили общо 50 МПС и 60 лица, като за констатирани нарушения са съставили 1 акт и 4 глоби с фиш по ЗДвП и са установили 1 лица обявено за издирване.

В седмицата от 07 до 14 ноември на територията обслужвана от РУ Тетевен е проведена специализирана операция за противодействие на битовата престъпност и подобряване на пътната обстановка в региона. В хода на предприетите действия, полицейските служители са извършили проверка на 223 лица и 196 МПС, съставили са 13 акта и 63 глоби с фиш за нарушения на ЗДвП, 6 акта по ЗБЛД и са задържали 3 лица.