Да участват във Фестивала на хумора и шегата „Който се смее, дълго живее“ в Байлово покана получиха чрез областния управител културните и образователните институции в област Ловеч. Фестивалът ще се проведе в родното място на писателя Елин Пелин на 1 април, това е неговото 19-о издание. Целта му е да съхранява и популяризира българския народен и съвременен хумор, както и произведенията на Елин Пелин. Организатори са Община Горна Малина, сдружение „Читалищата в община Горна Малина – 2015“ и Народно читалище „Елин Пелин – 1922“ – с. Байлово.

Във фестивала участват без такса самодейни състави или индивидуални изпълнители в три възрастови групи – до 10 години, 11 – 16 години и над 16 години, в три раздела: хумористична песен, хумористичен танц или словесен хумор. За всеки раздел и възрастова група са предвидени дипломи и плакети за класиралите се на първо, второ и трето място. Специална награда ще връчи кметът на Община Горна Малина в размер на 300 лв. Заявки за участие се приемат до 20 март.

Регламентът на конкурса и заявката за участие може да се видят на официалния туристически портал на Община Горна Малина – https://tourism.gornamalina.eu/2018/08/29/koito-se-smee-dylgo-jivee/.