Ние, от листата на коалиция „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!” за област  Ловеч, считаме, че е крайно време гласовете на нашите сънародници, живеещи в чужбина, да бъдат чути. Над 2 милиона български граждани не могат да бъдат пренебрегвани, имайки в предвид, че те са най-големият инвеститор в българската икономика.

Пределно ясно е, че българите в чужбина не са съгласни с начина на управление и условията за развитие в България. Тяхното решение да отидат в чужда държава, далеч от семейство и приятели, не е акт на отричане от корените, а знак за тяхната сила, издръжливост и приспособимост. Нужно ли е да споменаваме колко уважавани и ценени са българските кадри в най-различни страни по света.Техните постижения прославят страната ни и те с гордост казват, че са родом от малка България.  А активността и енергичното им участие в протестите през 2020 г. ясно доказват обществената им позиция.

В чужбина ще бъдат открити 465 секции в 69 държави за изборите на 4 април 2021, в сравнение с 371 секции на изборите през 2017. Списъкът е публикуван на 12 март от ЦИК. От 2016 година за гласуване на български избори в държава извън ЕС важи таван от 35 секции. Заради тези ограничения в Изборния кодекс в Турция, САЩ, а и във Великобритания ще има само по 35 секции – макар че са били подадени заявления за откриване на повече пунктове за гласуване.

Не можем повече да позволяваме тяхното право на глас да бъде погазвано. В гласуваните  от коалицията ГЕРБ, ДПС и псевдо патриотите промени в изборния кодекс няма опция за  онлайн гласуване, нито за гласуване по пощата. „Да си хванат самолета и да дойдат да гласуват в България“ е цялото схващане на власт-имащите, което е изключително обидно и показва явен страх от възможността тези български граждани да упражнят правото си на глас.

Избирателен район „Чужбина“, дистанционно гласуване, реални възможности за нашите учени и специалисти да се развиват, творят и покоряват нови върхове от собствената си родина – нека на 4 април да направим първата крачка!

Гласувайте за КП „ИЗПРАВИ СЕ! МУТРИ ВЪН!”  с бюлетина №18, за да имаме шанс за едно по-добро бъдеще заедно!

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

Платена публикация по договор.