Уважаеми граждани! Скъпи приятели,
Известна истина е, че истинският характер на един народ се разкрива по време на големи изпитания. През последните месеци видяхме, че ние, българите, имаме силен характер.
Досега празникът на нашия Ловеч – 11 май,   винаги е бил ден с много младост, еуфория, музика и веселие. Тази година всичко е тихо и мирно. Един микроскопичен враг преобърна живота на целия свят и ни вкара  в друг режим. Друг режим на мислене, друг режим на работа, друг режим на празнуване.
Поради пандемията сме длъжни да пазим социална дистанция.
Знам, че всички ние ще запомним този празник на 11 май 2020 година много добре.
Защото никога не сме били по-изпълнени с енергия и надежда, че ще излезем победители от ситуацията. Както се е случвало и друг път в нашата история, кризата ще ни направи по-силни, по-единни и по-убедени, че вървим в правилната посока.
Не случайно наши небесни покровители са Светите братя равноапостолите Кирил и Методий. Те бдят над този свят град. Затова на 11 май отдаваме преди всичко почит на тях, както и на всички останали просветители и духовни предци.
По време на извънредното положение ние проявихме най-добрите си качества. Солидарност, дисциплина, имаше силни жестове на доброволчество, които ни показаха, че ценностите не са погубени.
Всички заедно се възхищаваме на лекарите и учителите, които са на първата линия, така, както е било винаги. Те получават не само аплодисменти, а признание и благодарност.  Много научихме и за лидерството, видяхме кой и как може да решава проблемите.
Благодаря на всички наши жители, които показаха, че личната отговорност е гаранцията ни да живеем здрави! Не случайно досега в нашата Община няма нито един болен от коронавирус.
След като паднат всички ограничения, отново ще се видим заедно  по площадите, в  парковете и в салоните.
Сега пожелавам  най-вече желязно здраве, житейски успехи и щастливи преживявания в тесен кръг.
Нека пролетта донесе на всички свежест и увереност в по-доброто бъдеще!
Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч
Петър Цолов, председател на ОбС Ловеч