Над 97 %  от клиентите на офис на НАП гр.Ловеч са доволни от обслужването

Радосвета Коева НАП

Резултатите от проведената през първата половина на 2023 г. анкета за нивото на обслужване в офис на НАП Ловеч показаха 97 % процента одобрение сред клиентите на офиса. Анкетираните са отговорили, че са доволни от организацията на обслужване, отношението на служителите е било любезно и отзивчиво, и че са получили пълни, ясни и точни разяснения на достъпен и разбираем език. Чакалите по-малко от 10 минути, за да бъдат обслужени са 83%,  изчакване между 10 и 20 минути са имали 6%, а над 20 минути – 5%. Болшинството от участвалите в анкетата /83 %/ са отговорили, че лесно са се ориентирали къде ще им бъде предоставена услугата.

Постигнатите високи стандарти в административното обслужване се потвърждават и от данните от автоматизираната система за управление на опашките. Над 12 000 клиенти са преминали през офисите за обслужване в гр. Ловеч и в гр. Троян през първите 6 месеца на 2023 г. при средно време за изчакване не повече от 9 минути и за обслужване около 10 минути. 66 % от потребителите са чакали по-малко от 10 минути, 19% – между 10 и 20 минути, и 15% – над 20 минути, показва още системата за управление на опашките.

„Продължава стремежа ни към непрекъснато подобряване нивото на административно обслужване. Знаем, че не можем да направим подаването на декларации и  плащането на данъци и осигуровки приятно, но можем да го направим по-бързо, лесно и удобно“,  каза Валентин Вълков, директор на офиса на НАП в гр. Ловеч.