Победителката от детския конкурс Little Miss Galaxy 2019 Светлина Тодорова (7 г.) имаше на 8 април среща с кмета на Ловеч Корнелия Маринова. Малката красавица пристигна заедно с родителите си и своята ръководителка – известният дизайнер Мариета Славчева от Модна къща „Перлита“. Победителката разказа как е преминал конкурсът, какви въпроси е имало към нея и какво е изпълнила на пиано. Светлина се е готвила цяла година танца за този конкурс, а освен това свири и на пиано сподели Мариета Славчева. Във „Шоуто на таланта“ журито е търсило сред 20-ината кандидати не само най-красивите, но и с най-ярък изявен талант.

Малката Светлина, която според майка й е кръстена с това име защото носи светлина в семейството, иска като порасне да остане да живее в Ловеч. Тя получи от кмета значката на Община Ловеч, специална грамота и рекламни материали за града.

Твоето участие и награда са важни за нас, защото показват какви хуваби и умни деца има в нашия град, подчерта кметът Корнелия Маринова.

Веднага след срещата в общината Светлина си направи и обща снимка със съучениците си в ОУ „Христо Никифоров“.

Светлина Тодорова стана победител във възрастовата си група с титлата Little Miss Galaxy 2019, и получи приз за най-красива бална рокля. В „Шоуто на таланта“ тя се представи с изпълнение на пиано.

С тези си отличия Светлина спечели честта да представи България на престижен международен конкурс.