Плакет „С най-добри пожелания“ от името на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова бе връчен на о.з. полк. Гриша Генов, председателят на УС на СОСЗР, съобщават от ловешкото кметство. Поводът е неговият 60-годишен юбилей, който бе отбелязан на 2 септември 2021 г. Отличието връчи заместник-кметът Даниел Колев, като пожела на рожденика здраве, дълголетие и все така активна обществена дейност. На срещата присъстваха Даниела Цанова, секретар на Община Ловеч, както и синът на рожденика.

Гриша Генов е офицер от резерва, роден в Ловеч. Завършил е местната Математическа гимназия, след това Военното училище в Шумен и Военната академия в София. Военен инженер по ракетно въоръжение.

От 2002 г. до 2011 г. е началник наВоенно формирование 24480 („Гуровото“). През 2010-2011 г. специализира в Академията „Стратегия на сигурността и отбраната“ и „Мениджмънт на сигурността и отбраната“ и заема висока длъжност в логистичните структури на българската армия. В края на 2012 г. приключва със службата в армията. През 2013 г. става началник на бюджетна дейност „Самоохрана, контрол, обществен ред и сигурност“ (БД „СКОРС“) в Община Ловеч.