От Областна дирекция на полицията в Ловеч съобщават за множество задържани за шофиране в нетрезво състояние и употребили дрога. 45-годишен от Троян е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР, след като през вчерашния ден около 15.30 ч. при опит на полицейски служители да отстранят мъжа, който е във видимо нетрезво състояние от пътното платно на ул. «Ген.Карцов», той е оказал съпротива на полицаите и е отправял удари и обиди. По случая е образувано досъдебно производство по чл.270, ал.1 от НК и работа продължават служителите на РУ Троян.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство след получен сигнал, че в нощта на 18 срещу 19 ноември, на улица в с. Шипково неизвестен извършител е нанесъл драскотини по паркиран лек автомобил и е срязал и 4-те му гуми. Работата по случая продължава.

20-годишен от с. Галата е задържан за срок до 24 часа в РУ Угърчин за шофиране след употреба на наркотични вещества. На 19 ноември около 12.20ч. на ПП I-4 при управление на лек автомобил лицето е спряно за полицейска проверка и с помощта на техническо средство  “drug test 5000”  е установено, че управлява МПС след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Угърчин.

39-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа за шофиране след употреба на алкохол, на нерегистриран и с неустановена собственост мотопед. Пробата за алкохол на водачът, извършена с техническо средство е отчела 2.39 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е образувано и в РУ-Ловеч срещу 30-годишен от с. Български извор, който на 20 ноември около 01.20 ч. е установен да управлява лек автомобил в града след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.64 промила.

50-годишен от Угърчин е задържан за срок до 24 часа в местното РУ, след като на 21 ноември около 13.40 ч. във видимо нетрезво състояние е унищожил и запалил дървено табло разположено на улица в града. По случая е образувана проверка и работа продължават служителите на РУ Угърчин.

На 21 ноември на територията обслужвана от РУ Луковит е проведена полицейска операция, с участието и на служители от ЗЖУ-Плевен. В хода на предприетите действия служителите са извършили проверка на 59 лица и 49 МПС, установили са 12 административни нарушения, за които са съставили 2 акта и 10 глоби с фиш по ЗДВП.