Ловешката певица Виолета Балканска, изпълнителка на нови градски песни и шлагери,  се завърна с Голяма награда Златен медал от проведения Седми световен фестивал “World folk” 2017 (17 – 27 август) в курорта Свети Влас. Там всички участници се изявяват на две сцени – едната в Свети Влас и втора в Поморие, неизменно пред многобройна публика.

Певицата се е представила с две песни  – „Любовта е всичко“ (на български и на гръцки език),  и „Под златна луна“ (на български и испанки).  Текстовете и на двата кавъра са авторски.

Това е шести пореден златен медал от този форум, тъй като Виолета Балканска е  участвала на всички издания досега без едно. Успоредно с този фестивал се провежда и Европейски фестивал през юли, от който певицата има общо пет златни медала.

Събитието в Свети Влас се ползва с голям престиж, тъй като има участници от Русия, Индонезия, Монголия, Индия, Иран, Филипини, Босна и Херцеговина, Хърватия, Латвия, Грузия и Молдова. С България страните – участници стават 13 на брой.

На 26 август Виолета Балканска взе участие и на Единадесетия музикален фестивал на градската и шлагерната песен „Ех, любов, любов“ в Обзор, откъдето се връща с грамота за отлично представяне.

Миналата седмица на пазар излезе и последният ДВД диск с концертни изпълнения на Виолета Балканска, издание на „Музикален свят“ ЕООД.

 

1 коментар

Comments are closed.