На проведените консултации при кмета на Община Ловеч беше постигнато съгласие за състава на Секционните избирателни комисии за предстоящите избори за Народно събрание на 2 октомври 2022 година

Консултациите се водиха от г-жа Корнелия Маринова – кмет на Община Ловеч. Като представители на администрацията присъстваха  секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова, директор на дирекция АПИО инж. Тони Паричев и  Елена Пиронкова – началник отдел АООС.

Всички парламентарно представените партии и коалиции представиха надлежно окомплектовани документи, съгласно изискванията на ИК и Решенията на ЦИК и РИК-Ловеч.

Кметът Корнелия Маринова запозна представителите на парламентарно представените партии и коалиции с нормативната база, която регламентира сформирането на съставите на СИК и представи проект на Община Ловеч за разпределението на ръководните длъжности и членове в СИК.

След направени разисквания представителите на парламентарно представените партии и коалиции постигнаха съгласие за определяне на съставите на 96-те СИК, съответно председател, заместник – председател, секретар и членове на СИК.

Кметът Корнелия Маринова благодари на присъстващите и призова за толерантна кампания, спазване на разпоредбите на Изборния кодекс и всички противоепидемични мерки.