Международният ден на детето беше отбелязан с приказно шествие на деца, педагози, родители. Участници и гости на „Парад на приказките” дефилира от сградата на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”, премина през Покрития мост и се приюти в Художествена галерия „Теофан Сокеров”.
На украсената с плакати и балони сцена малките любители на приказни истории представиха своите герои. Те бяха водени във вълшебния свят на книгите от елфите Дзън и Дрън, актьорите от Ловешки
драматичен театър Гьорги Трайков и Анастас Жайгаров.

Всеки участник в „Парад на приказките” получи награда – грамота за участие, книга и лакомства. Жури в състав Юлияна Близнакова, Валентин Узунов и Дарко Ковачовски определи индивидуалните награди за най-сполучлив костюм.
Ди джей Анатолий допълваше представянето на децата с музика.
Проектът „Парад на приказките” се реализира с финансовата подкрепа на Община Ловеч.
Индивидуални награди за приказен костюм:
1-ва награда беше присъдена на Денислав Тихомиров Даков, ДГ „Слънце” за образа на Пинокио;
2-ра награда: Виктор Октай Исинов от ДГ „Радост” за Аладин;
3-та награда: Ивелина Василева Василева , второкласник от ОУ „Васил Левски” за Пипи Дългото чорапче;
Награда на името на Борис Априлов – 100 години от рождението на автора на „Приключенията на Лиско” : Веселина и Павлин Петрови от ДГ „Снежанка”;
Награда на името на Ран Босилек – 135 години от рождението: Илия Дочев Дренски, ДГ „Радост” за момчето от „Момче и вятър”.
Поощрителна награда : Рая Петкова Чернева от ДГ „Слънце” за Червената шапчица
Поощрителна награда : София, Ивайла и Тервел Станчеви, представители на ОУ „Проф. Димитър Димов” за музикалното изпълнение на Баба Яга рок и двете котета.