Два нови договора за прилагане на мерки за енергийна ефективност подписа кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.  Договорите са съответно с фирма „ГЕОЦВЕТ“ ЕООД – Ловеч (подписан на 6 март т.г.), с представителя Александър Александров, и с фирма „ЕНЕРДЖИ ЕФЕКТ“ ЕАД – София (на 9 март)  с представители Благовест Ангелов и Кръстина Сергеева Чолакова-Димитрова.

Обществената поръчка на първата фирма е с предмет инженеринг – проектиране, извършване на строителни и монтажни работи и осъществяване на авторски надзор по проект „Прилагане па мерки за енергийна ефективност на многофамилии жилищни сгради в гр. Ловеч – етап 3, финансиран по ПО 1 на ОПРР 2014-2020 г., обособена позиция №3 „Многофамилна жилищна сграда в гр, Ловеч с адрес ул. „Оборище” №1. Общата стойност на този договор е 162 331 лв. без ДДС.

Обществената поръчка на втората фирма е също за инженеринг – проектиране, строителни и монтажни работи и осъществяване на авторски надзор по проект „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофимилни жилищни сгради в гр. Ловеч – етап 3″, финансиран по ПО 1 на ОПРР 2014-2020 г., обособена позиция № 4 „ Многофамилна  жилищна сграда в гр. Ловеч с адрес ул. „Петко Р. Славейков” №7А. Общата стойност на договора е 92 530,23 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение на тази дейност е 60 календарни дни за проектиране и 170 календарни дни  за СМР за сградата на ул. „Оборище” №1. За втората сграда на ул. „Петко Р. Славейков” №7А сроковете са 45 дни за проектиране и 90 дни за СМР.

Целта на санирането е достигане на по-висок енергиен клас на сградите, да се подобри достъпа на хора с увреждания, ако е необходимо –  конструктивно възстановяване и усилване. В крайна сметка се осигурят по-добри условия на живот в многофамилните жилищни сгради, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда.

Припомняме, че на 28 февруари 2020 г. бяха подписани други два договора –  за ул. „Търговска“ №54, бл. „Надежда“  и за ул. „Иларион Ловчански“ № 34.

Преди тези четири сгради от последно време по програмата „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч“ вече са обновени:

по Етап 1- 73 домакинства и 2 стопански обекта;

по Етап 2 – 63 домакинства и 5 стопански обекта;

по Етап 3 ще бъдат обновени 51 домакинства и 4 стопански обекта.