Павлин Иванов

На предстоящото заседание на Общински съвет Ловеч, съветниците ще обсъждат предложения от администрацията Спортен календар. Визията на кмета Корнелия Маринова и нейните експерти е, че за спорт трябва да се дадат не повече от 45 560,00 лв. за 2020 г. Същевременно, спортни клубове са поискали 54 610,00 лв..

С решението си съветниците ще покажат отношението си и своето разбиране на въпроса: Трябва ли изобщо да им пари за спорт в Ловеч.

Много важно е да бъде отбелязано, че и двете суми са меко казано минималистични и смехотворни!

Притеснително е, че вместо да са горди от постиженията си, клубовете са смазвани години наред и са научени, че трябва да се молят, да клякат, да се чувстват неудобно, само защото правят нещо полезно за жителите на Ловеч и за славата и развитието на своя град. Обикновено, в нормалните населени места в България, средствата за спорт са в десетки пъти по-голям размер, защото има единомислие, че спортът и здравето са изключително важни за хората.

Тук, много, много години, е точно обратното. Поне това се вижда от внесените от кмета Маринова предложения. Следва решението на Общински съвет. Съветниците трябва да са наясно, че могат да приемат, могат да не приемат, но най-важното, могат да променят всяка цифра и да направят поне те така, че средствата за спорт да осигуряват достойно и нормално развитие на ловешкия спорт.

Традиционните кметски твърдения, че няма пари, са категорично неверни! Това, което няма е визия и елементарното разбиране какво трябва да се прави.