Очарователната 16-годишна Стефани Аргирова е носителка на титлата „Мис Славната България 2018“ в неповторим шоу-спектакъл, който се проведе под егидата на Община Ловеч на сцената на Ловчанско читалище „Наука – 1870“.

Лошото време бе причината конкурсът да се проведе там, а не на сцената на Ловешката средновековна крепост, както бе планирано. Това обаче не попречи проявата да отправи своето посление и идея – съчетаването на славното ни минало и традиции с настоящето и красотата на българското момиче.

Организаторите от агенция „Глори“ и продуцентите от „A.G.A. Entertainment“ се бяха погрижили всичко да е на ниво и в съчетание със замисъла на събитието, а музиката за дефилетата на девойките бе специално подбрана с фолклорни мотиви в съвременен аранжимент.

Конкурсът бе символично разделен на две части – „Минало“ и „Настояще“. Водещи на проявата бяха Цветозара Ангелова и Анатоли Анастасов. Първото появяване на участничките бе с превъзходни народни носии, дело на Мариета Славчева от модна къща „Перлита“, която бе и официален дизайнер на конкурса.

Вторият тур бе посветен на славната ни история и носеше името „Нека помним“. В него участничките излязоха в бели туники, а на видеоекрана зрителите си припомниха редица кръгли годишнини от важни събития и от рождението на бележите български личности, които честваме тази година. Втората  част на спектакъла започна с 3-ти тур, в който публиката научи повече за момичетата – техните визитки, в които бяха включени различни подробности за всяка една от тях. В последния кръг участничките бяха с рокли на агенция „Глори“ в цветовете на българското знаме, отново ушити от дизайнерката Мариета Славчева от модна къща „Перлита“.

На видеото пък вървяха кадри, в които бяха показани красиви и забележителни места от нашата Родина. В паузите между дефилетата пък имаше специално подбрана програма, която изцяло бе с фолкорна насоченост. Виртуозните си изпълнения представиха танцьорите от формация „Балкански огън“ при читалище „Бяла Анаста – 2016“ в Ловеч, с хореограф Кристиян Костов.

Певците Пламен Денев и Даниел Гългълов бяха сред другите участници в музикалната програма. Преди награждаването настъпи и кулминационния момент в шоуто. Участничките в конкурса излязоха, подредени в цветовете на българското знаме, а певецът Пламен Денев изпя песента „Кой уши байрака“. Веднага след него на сцената се появи 9-годишната Преслава Тодорова и изпя химна на Република България „Мила Родино“, а изправената на крака публика я аплодира бурно.

В този момент бе обявено, че агенция „Глори“ започва инициатива под надслов „Нека пеем химна“, която ще върви на всяко събитие, организирано от нея. Бе отправен призив и към всички останали да се включат в подобен род инициативи, защото химна не е България само по време на официални празници, а е част от всеки един от нас и всичко около нас.

Втората изненада, която обявиха организатори и продуценти, е че този конкурс освен национален за 2018 год., става и първо издание от нова Национална верига, която ще носи името „Славната България“. След Ловеч ще има издания на конкурса в още няколко града на страната и през лятото на 2019 год. ще се проведе Голям национален финал, в който участие ще вземат победителките и подгласнички от проведените регионални издания. След това дойде ред и за връчване на наградите. Бяха раздадени ленти със специални призове и лица на някои от партньорите и спонсорите на проявата.

След гласуване в социалната мрежа фейсбук титлата „Мис Интернет“ отиде при Вирджиния Нейкова, която стана и лице на дизейнера Мариета Славчева и модна къща „Перлита“. Официалният фотограф на конкурса Галин Ганев също награди една от участничките, която се оказа и бъдещата победителка – Стефани Аргирова.

За лице на Община Ловеч пък бе избрана Дамяна Петкова. Поредни изненади бяха обявени при награждаването на подгласничките. Бяха обявени две трети подгласнички и по една втора и първа, а освен това и те получиха специални корони.

За трети подгласнички бяха излъчени Памела Андерсън и Йоли Йорданова. Втора подгласничка стана носителката на титлата „Мис Пролет“ от тази година Паула Цанкова, а носителката на титлата „Мис Тийн – Ловеч 2018“ – Андреа Радева, бе избрана за първа подгласничка. Всички участнички получиха специални грамоти, а цветарски магазин „Рай“ се бе погрижил да има прекрасни букети за момичетата.

Победителката Стефани Аргирова получи и разкошна корона, която ѝ бе връчена от бившата носителка на титлата „Мис Силикон 2011“ Лили Иванова, която в момента е изпълнителен директор на агенция „Мега талант“. След конкурса купонът продължи с афтърпарти в клуб „Монако“, където в чест на момичетата и екипа имаше специална торта, подарена от сладкарска къща „Фаворит“.

 

ВСИЧКИ НАГРАДЕНИ

„Мис Славната България – 2018”

 

 

МИС ЧАР – Синди Илиева

 

МИС АРТИСТИЧНОСТ – Дамяна Петкова

 

МИС ЕЛЕГАНТНОСТ – Паула Цанкова

 

МИС ГРАЦИЯ – Йоли Йорданова

 

МИС ФОТОГЕНИЧНОСТ – Андреа Радева

 

МИС ИНТЕРНЕТ – Вирджиния Нейкова

 

Лице на Народно читалище „Бяла Анаста 2016“ – Ловеч – Паула Цанкова

 

Лице на Хъмфри – Памела Андерсън

 

Лице на „Йобекс България“ – Гюлтян Селяйдинова

 

Лице на Добревски 1 ООД – Ивет Касъмова

 

Лице на РИМА – Андреа Радева

 

Лице на „ХОРИЗОНТ ИВАНОВ“ ООД – Паула Цанкова

 

Лице на хотел „КАТЛЕЯ“      – Ивет Касъмова

 

Лице на „Строй Комерс“ ООД – Гюлтян Селяйдинова

 

Лице на агенция „Jully Art“ – Дамяна Петкова

 

Лице на G&G Design Photography – Стефани Аргирова

 

Лице на Club Monaco – Стефани Аргирова

 

Лице на ОБЩИНА ЛОВЕЧ – Дамяна Петкова

 

Лице на модна къща „ПЕРЛИТА“ – Вирджиния Нейкова

 

Лице на A.G.A. Entertainment  – Памела Андерсън

 

Лице на Агенция Глори – Синди Илиева

 

 

Подгласнички

 

МИС СЛАВНАТА БЪЛГАРИЯ 2018

  III ПОДГЛАСНИЧКА – Йоли Йорданова,  Памела Андерсън

 

МИС СЛАВНАТА БЪЛГАРИЯ 2018

  II ПОДГЛАСНИЧКА Паула Цанкова

 

МИС СЛАВНАТА БЪЛГАРИЯ 2018

   I ПОДГЛАСНИЧКА – Андреа Радева

 

ПОБЕДИТЕЛКА

 

МИС СЛАВНАТА БЪЛГАРИЯ 2018

    ПОБЕДИТЕЛКА Стефани Аргирова