Утре ни очаква поредният много горещ ден. За област Ловеч в понеделник е обявен отново оранжев код за високи температури. Очакванията на метереолозите са те да бъдат между 8° и 41° C.

Националният институт по метеорология и хидрология обяви червен код за опасно високи температури над 41 градуса за 2 август в 9 области на страната, а в за всички други региони в страната важи оранжев предупредителен код.

Утре ще е слънчево, следобед ще има развитие на незначителна купеста облачност, вероятността за валежи е много малка. Във вторник температурите ще се понижат слабо. В следобедните часове има условия за развитие на купеста облачност на повече места. Ще има и условия за изолирани краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В сряда ще е предимно слънчево и горещо, с температури от 39-40 градуса в отделни райони.

Остава много висока опасността от пожари.За населените места от област Ловеч е обявен оранжев и червен код за опасност (виж картата).
Възможни са бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. Пожарите са трудни за овладяване. Действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Възможни са само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите.
До сега, най-горещият 2-ри август е бил през 2005 г. с температура на въздуха 36° C, а най-хладно през 1992 г. – 13° C