На 2 март тържествено беше открит  новият многофункционален кабинет по технологии и предприемачество в ОУ „Христо Никифоров“. Той е оборудван  с модерно мобилно STEM обзавеждане с цел постигане на гъвкави мултифункционални зони, специален кулинарен кът, кухненски остров и различни уреди. Помещението може да се използва и в часовете по изобразително изкуство като  учениците разполагат със стативи за рисуване.

Пространството е съобразено със съвременните изисквания за физическата  среда и  различните режими на учене – едностранна комуникация, работа в малки и големи групи, индивидуална работа, учене чрез преживяване и „правене“, мястото  за разговори и социализация е осигурено чрез пуфове и барбарони.

Гости на тържеството бяха госпожа Иваничка Буровска –началник отдел ОМДК в РУО – Ловеч и госпожа Даниела Йотова – старши експерт по професионално образование и обучение в РУО – Ловеч.

„Най-добрият начин за възпитаване на любов към ученето е да се насърчи любопитството. На първо място е необходимо да разчупим рамката  и в хода на урока да осигурим на децата среда, която е възможно най-близка до реалната. В рамките на три  месеца ние изградихме два модерни кабинета – един STEM кабинет, оборудван с най-нов модел 3D принтер, в който се провеждат уроци с ученици от 2 до 7 клас,  сега и този многофункционален кабинет. Няма да спрем дотук. Нашата идея е постепенно да превърнем всяка една класна стая в лаборатория за изграждане на таланти. Смятам, че ОУ „Христо Никифоров“ предоставя  всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено обучение.“ – сподели директорът на училището госпожа Йоанна Луканова.

След тържественото откриване на кабинета, госпожа Иванета Ганчева –преподавател в училището, проведе урок по технологии и предприемачество с ученици от 7 клас на тема „ Професии в  кулинарията. Професия готвач“. Учениците показаха знания и запознаха гостите със своите кулинарни умения като приготвиха различни студени сандвичи.