По традиция учениците и учителите от ОУ „Христо Никифоров”  отбелязаха патронния си празник с редица изяви и конкурси. Кулминацията на тържествата беше на 19 април, когато в двора на училището децата изнесоха богата  програма, а след това всички се включиха в спортния празник като отборите се състезаваха в различни забавни игри.Участие в тържествената част взеха фолклорен състав „Магия” и мажоретен състав –Ловеч.  Поднесен беше венец пред паметната плоча на Христо Никифоров.

Гост на празника беше заместник-кметът на община Ловеч Венцислав Христов, който подчерта, че ОУ ”Христо Никифоров” –Ловеч е едно от най-престижните в града, модел за високо качество на модерно образование и възпитание. Той пожела на колектива и учениците да продължат достойно да носят името на своя партрон и  да издигат авторитета на училището, както на местно, така и на национално ниво.

След края на спортните игри директорът на училището Милка Аладжова награди участниците в конкурсите посветени на патрона на училището. Тя пожела на всички дръзновение и още по-големи успехи в бъдеще.

Празничният ден  завърши с концерт на Искрен Тончев – Искрата.