Възпитаници и учители на ОУ „Васил Левски“ в Ловеч отбелязаха на 19 февруари сутринта своя патронен празник в салона Драматичния театър, където изнесоха художествена програма от песни и стихове. Салонът беше препълнен от ученици, учители и родители. В своето поздравление кметът Корнелия Маринова, която е бивш директор на същото училище, каза:

„Най-важното за бъдещето на един град са децата, учениците. Особено съм радостна, като гледам тази пълна зала, тези красиви деца в носии, които олицетворяват традиционно българското. И съм сигурна, че вашето училище носи името на Левски с достойнство, с чувство на задължение и на отговорност към делото на Апостола“.

После кметът Корнелия Маринова връчи на директора на училището Илица Петрова поздравителен адрес, книгата „Ловеч – Градът на професорите“ и 3D реплика на статуетката „Ловешка крепост“.

В поздравителния адрес пък се казва: „С радост твърдя, че училище “Васил Левски” заслужава своето име, защото се утвърди като една от водещите учебни институции в нашия град. Пожелавам здраве, сили и висок дух на целия колектив! Все така усвоявайте знания и умения, за да бъдете достойни граждани!“

На събитието присъстваха още народният депутат Калин Василев, председателят на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов, Ловчанският митрополит Гавриил, Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч.

Празникът завърши с награждаване на изявилите се ученици в състезания и конкурси през годината.