majoretki1904121     И тази година община Ловеч организира празници на младежките духови оркестри с мажоретни състави. От 1 до 8 октомври всяка вечер пред ловчалии ще се представят различни състави, които ще дефилират по пешеходната зона ( от хотел „Ловеч” до СОУ „Св. Кл. Охридски” и оттам до Градската градина). Там пред Ловчанското читалище от 18 ч. те ще представят и концертна програма.

Празниците ще открие Младежкият духов оркестър с мажоретен състав – Ловеч, с ръководител Тотко Рогашки. През следващите вечери ще посрещаме гости от Свищов, Ботевград, Троян, София, гара Елин Пелин, Велинград – едни от най-добрите оркестри в България. В една от вечерите ще се любуваме на изпълненията на Общинския духов оркестър – Ловеч, с диригент Виктор Павлов.

     Програмата на младежките духови оркестри е съобразена с провеждащия се по същото време Театрален фестивал – биенале  „Младите в Театъра”. Организира го Драматичен театър – Ловеч, с подкрепата на Министерството на културата и община Ловеч. Тук среща си дават млади творци от цялата страна. От сцената на този форум са тръгнали едни от най-известните имена на съвременния български театър. Представления ще има всеки ден от 1 до 8 октомври от 19 ч. Единствено на 5 октомври (събота)  има промяна в часовете на програмата, тъй като в театъра има две представления.

    Идеята е да се получат своеобразни празници на младите хора, да се представи тяхното изкуство. Така публиката, след като се наслади на прекрасните изпълнения на духовите оркестри и мажоретките, ще може да се докосне и до изкуството на младите театрали.