От ОД на МВР Ловеч съобщават за две полицейски операции, проведени на територията на област Ловеч през почивните и празнични дни. На 23 септември на територията на гр. Угърчин е проведена полицейска операция по широкообхватния метод, в хода на която полицейските служители са извършили проверка на  32 МПС и 38 лица, като за установени нарушения са съставили 1 акт и 6 глоби с фиш по ЗДвП.

На 23, 24 и 25 септември на територията на община Луковит е проведена специализирана операция, с цел противодействие на престъпността в малките населени места. Проверени са 63 лица и 41 МПС, като за констатирани нарушения са съставени 3 акта и 7 глоби с фиш по ЗДвП и са задържани две лица.

49-годишен от с.Торос е задържан за срок до 24 часа  в РУ Луковит, след като на 25 септември около 01.20ч. при управление на лек автомобил в Луковит е спрян за полицейска проверка и е установено, че управлява след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1.25 промила. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

На 23 септември в РУ Угъчин е образувано бързо производство срещу 51-годишен от с.Лесидрен, който същия ден около 15.00ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Кирчево след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.34 промила. Мъжът е задържан в РУ Угърчин и работа по случая продължава.

49-годишна от Ловеч е задържана за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 23 септември около 23.45ч. е установена да управлява лек автомобил по бул. «България» след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.01 промила. По случая в РУ Ловеч е започнало бързо производство.

20-годишен от с.Орешене е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица, след като на 25 септември около 22.30ч. при управление на лек автомобил по ПП I-3 в района на Ябланица е спрян за полицейска проверка, в хода на която е установено, че не притежава свидетелство за правоуправление на МПС и шофира в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. В РУ Ябланица е образувано бързо производство и работата продължава.